Bjuda på restaurangmat hemma

Avkalle

Bjuda på restaurangmat hemma

Det behöver inte vara jättesvårt att laga mat. Men det svåra är att nå den höga kvaliteten som uppnås på restauranger. Många av oss anser att maten på restauranger alltid är mycket godare jämfört med den vi lagar själva. Det är dock inte alla som har viljan eller möjlighet att besöka restauranger särskilt ofta. Som tur är finns det tips på hur du kan bjuda gästerna på god restaurangmat hemma istället.

Först måste du köpa alla ingredienser som behövs. Antingen kan du välja ett recept att följa eller köpa matkasse där recept tillkommer plus ingredienserna. Du bör även ha något gott att dricka till maten. Ett tips är att du besöker https://vinoteket.se/ ifall du vill bjuda på vin. Https://vinoteket.se/ har nämligen ett stort utbud med viner och kan rekommendera en sort till den mat du ska laga.

Hjälpsamma kockknep

Det finns många hjälpsamma tips på hur det går att skapa bra restaurangmat hemma. Första tipset är att använda olja och inte smör när du steker. Smör har nämligen en tendens att bränna relativt lätt. Om du däremot vill ha smörsmak på maten kan du lägga i en liten klick när maten nästan stekts klart.

Någonting många har ett problem med inom matlagningen är saltningen. Det bästa du kan göra är att använda finsalt i matlagningen och när det ska serveras kan du strö över lite flingsalt. Råkar du salta alldeles för mycket finns det även knep som kan hjälpa dig fixa detta. Ett alternativ är att du tillsätter lite citronsyra eller fett av något slag.

Gör en god gratäng

Gratäng är en maträtt som de flesta tycker väldigt mycket om. Det finns dessutom tips på hur du ska gå tillväga för att tillaga gratängen på rätt sätt. Första tipset är att du förkokar potatisen i grädde och mjölk, häll sedan över detta i ugnsformen. Gratänger är en rätt som blir bättre när du tillagar den i lägre temperaturer än vad som rekommenderas. Enligt vissa kockar bör du sänka värmen med 25 grader.

Tips för grönsaker/rotsaker

Det händer att grönsakerna tappar sin färg efter att de blivit tillagade. Du kan undvika detta genom att förkoka alla gröna grönsaker i ett par minuter. Sedan lägger du dem i isvatten och när resterande mat är färdig värmer du upp grönsakerna igen. På så sätt kommer de behålla sin färg.

Ett tips om sallader är att du dresserar den just innan servering i salladsskålen. Det sägs bli mycket godare jämfört med om alla ska dressera själva.

Sista tipset är att du bör använda dig av rotsaker som redning när du ska göra soppa. Koka alla rotsaker och slätmixa dem sedan för att ge din soppa en fyllig och utsökt smak.

Om författaren

kalle administrator