Rätt klädsel för baren

Avkalle

Rätt klädsel för baren

När du ska besöka en bar eller pub kan det vara viktigt att du tänker på vilken klädsel du ska bära. Vissa barer har en väldigt strikt klädkod, som långklänning eller kavaj. Dessa platser är dock mer exklusiva och dyrare jämfört med andra. Det finns dock även ”billigare” barer där klädseln inte är lika strikt. Men oavsett vilken typ av bar du besöker är det rekommenderat att du tänker på vad du väljer för kläder. Skulle du till exempel dyka upp i t-shirt och gamla shorts är chansen stor att du inte får komma in.

Att tänka på när du väljer klädsel för baren

När du väljer att besöka en genuin bar eller pub finns det inte alltid några krav på klädsel. Så länge du har hela och rena kläder brukar det gå bra. Många gånger kan du dessutom använda samma kläder som du hade på jobbet. Så länge du inte har ett smutsigt hantverksyrke. Du kan alltså välja ett par jeans med en snygg skjorta eller tröja.

”No shirt, No shoes – No Service” brukar vara en regel som gäller för de allra flesta barer.

Kläder när du besöker en nattklubb

Snygga festklänningar kan vara ett bra alternativ när du ska besöka en nattklubb. De är nämligen lite annorlunda från barer. Det finns dessutom flera typer av festklänningar som kan passa bra. Ett tips på vad du kan göra är att ta en titt på barens hemsida och se ifall de har bilder på tidigare gäster. På så sätt kan du se vad de valde för kläder och välja något liknande. Det finns även de som har en bestämd klädkod, då kan det finnas information om detta på hemsidan.

När du ska välja klädsel för baren eller klubben bör du alltid tänka på att välja de kläder som fyller syftet du vill uppnå. Kläderna bör även förmedla eventuella signaler du önskar, till exempel om du vill att andra ska se dig som framgångsrik bör kläderna vara lite mer exklusiva. Vill du däremot endast hänga med vännerna kan du välja kläder som är lite mer avslappnade istället.

Om författaren

kalle administrator