Stilren utomhusmiljö vid din restaurang

Avkalle

Stilren utomhusmiljö vid din restaurang

Vill du skapa en stilren och funktionell miljö utanför din restaurang? Att hitta något som är inbjudande, snyggt och lätt att sköta är inte helt lätt. Att ha ytor med gräsmattor och planteringar kan kännas trevligt, men det kräver mycket jobb. Ett tänkbart alternativ är att använda grus, som skapar lättskötta och snygga ytor.

Modernt eller personligt?

Med grus kan du skapa utomhusmiljöer som har olika stil och ger olika slags känsla. Beroende på vad du har för restaurang eller bar kan du anpassa det så att utomhusmiljön blir en förlängning av det besökarna möter när de kommer in. Du kan också anpassa det till den plats där restaurangen ligger. Är den mitt inne i stan kan andra saker passa än om du har en fastighet med en stor tomt på landet. Den mest moderna känslan får du kanske till om du väljer att ha ytor med grus som ramas in av kantsten, eftersom det blir väldigt stilrent och snyggt. Vill du inte ha det lika avskalat kan du lätt komplettera ytor med grus med annat, till exempel några större krukor eller lådor med blomsterarrangemang. På det sättet får du in lite grönska utan att det behöver ta särskilt mycket kraft att ta hand om det. Ytterligare ett alternativ finns om det finns mycket mark kring din restaurang. Då kan gräsmattor med gångar av grus bli en fin kombination, och inte heller det måste bli särskilt svårt att sköta eftersom en robotgräsklippare kan ta hand om gräset.

Olika sorters grus

Det finns många olika sorters grus att välja mellan. De vanligaste sorterna är de som kallas singel, som är på 5-64 millimeter. Singel finns i olika färger som du kan använda dig av på ett medvetet sätt. Till exempel finns det en blandning med svart och vit singel, som ofta kan passa om du vill skapa en modern miljö. Det finns också sjösingel som har en mer gulbrun nyans och kan vara ett bra val för att skapa en mer lantlig känsla. Du kan också använda krossgrus, som är större och som kan passa på gångar eller som en del av ett underlager. Även finare grus än singel går att använda, vilket skapar en mjukare yta att gå på. Oavsett vilken sorts grus du väljer att använda är det ett material som är billigt och lätt att använda, och kan skapa en vacker utomhusmiljö vid din restaurang.

Om författaren

kalle administrator