Äta frukost på restaurang

Avkalle

Äta frukost på restaurang

Vi svenskar går ut allt mer och spenderar en stor del av vår inkomst på mat och dryck i olika former. Det kan vara allt från att beställa hem hämtmat med någon av de många leveransalternativ som finns idag till att äta ute på restaurang. Och restaurangbesöken är numer inte enbart begränsade till lunchen eller kvällarna. Nej, allt fler väljer att även äta sin frukost på lokal. Detta är ett trevligt sätt att umgås samtidigt som man får ett gott mål mat och en god start på dagen.

Frukostrestauranger i Stockholm

I Stockholm finns det ett stort utbud av restauranger som specialiserat sig på att servera goda, fräscha och näringsrika frukostar. Några av dessa är Pom & Flora, Mellqvist kaffebar, Nybrogatan 38, Il caffe och Petit France. Naturligtvis kan man även besöka någon av stadens många hotell och avnjuta en härlig hotellfrukost. De flesta större hotell tar nämligen emot gäster utifrån. Finns det något bättre än att välja och vraka helt efter eget tycke bland det digra utbudet på en frukostbuffé?

När dagen går mot kväll

Vill man gå ut på kvällen har Stockholm ett alldeles strålande utbud av bra restauranger i olika budgetklasser. Vi rekommenderar dock att man börjar kvällen på någon av de många härliga barer som finns i staden. Även här finns det mycket att välja mellan, allt från rooftop-barer till mysiga krypin i anrika byggnader i Gamla stan.

Frukostfavoriter

En populär rätt bland frukostgäster brukar vara sesamknäcke eller något annat bröd med avokado och ägg toppat med chiliflakes för den där extra hettan. Just sesamknäcke, ja knäckebröd i allmänhet, har blivit en riktig favorit bland de som är noga med vad de äter. Många favoriserar fröknäcken av olika slag. De är nyttiga, innehåller massor av bra fetter och kan toppas med ditt eget favoritpålägg. Andra frukosträtter som brukar vara populära är Eggs Benedict eller en full english breakfast. Det finns helt enkelt något för alla smaker. Till maten njuter man gärna av en god kopp kaffe eller en nypressad juice. Och varför inte toppa det hela med en hälsoshot innehållande ingefära. Eller smaka det omåttligt populära macha-teet.

Om författaren

kalle administrator