Stockholms populära barer

Avivadmin

Stockholms populära barer

I Stockholm finns mängder av bra barer och vilken man ska besöka beror helt på vad man söker. Några av de mest populära finner du nedan.

Lydmar

Lydmar är ett hotell men även restaurang och bar och hit hittar såväl stockholmarna som stadens besökare. I denna lyxiga byggnad möts du som barbesökare av en ombonad vardagsrumskänsla och en magisk vy över Stockholms ström och Gamla stan. Om vädret tillåter kan du istället slå dig ned vid ett bord på den populära uteterrassen som också lockar med livemusik. Lydmar är beläget invid Grand Hôtel på Blasieholmen.

TAK

TAK omnämns ofta för sin restaurang signerad Frida Ronge men hit kommer man ofta och gärna också för den magiskt belägna baren som blickar ut över Stockholms innerstad. Belägen på Brunkebergstorg, intill Sergels Torg, har man nära till allt.

Takpark by Urban Deli

Mitt i stan men ändå med härligt frisk luft och en milsvid utsikt. Det bästa av allt! Takparken förfogar över en av stans största takterasser och bjuder in till, precis som namnet indikerar, en riktig parkmiljö med gångvägar av trä och vegetation. Vid sidan av god dryck erbjuds här också mindre rätter, livemusik, temakvällar och konstutställningar.

Himlen

På Södermalm, ett stenkast från Medborgarplatsen, erbjuds man en av Stockholms absolut bästa utsikter. Baren är belägen på våning 26, högst upp, i Skrapan och våningen under huserar restaurangen. Skrapan byggdes år 1959 och känns igen av de flesta. Vid sidan av Himlens restaurang och bar finns här också butiker, restauranger och kaféer.

Le Hibou

Strax intill Nybroplan, mitt i city, finner man Bank Hotel som erbjuder flera restauranger och barer. Högst upp i huset finner besökaren Le Hibou som är en elegant cocktailbar som för tankarna till en våning i Paris. Många gäster föredrar den fina terrassen vilken erbjuder en magisk utsikt.

Om författaren

ivadmin