När utsikten är lyxen

Avivadmin

När utsikten är lyxen

Skog, hav, sjö eller stad – vad som är en vacker utsikt för en behöver inte vara det för en annan men här följer några av de Stockholmsrestauranger som kan stoltsera med en uppskattad vy av något slag.

Restaurang J

Restaurangen är belägen invid vattnet i Nacka strax söder om stan. Hit kan du komma både land- och sjövägen och ett mycket uppskattat sätt att börja kvällen är att ta färjan från Nybroplan. J är en avslappnad kvarterskrog som serverar god mat och som lockar människor från när och fjärran. Med sin maritima interiör bjuds gästerna in till bekvämt soffhäng och en förförande utsikt över Stockholms hamninlopp. Sommartid avnjuts lunchen, middagen eller brunchen bäst från den stora uteserveringen där man kommer än närmare vågstänket.

TAK

Frida Ronge är en av Sveriges mest omtalade kockar och det är hon som styr skutan högst upp på det moderna hotellet At Six beläget mitt i city. TAK serverar ett modernt skandinaviskt kök med japanska influenser och samtidigt som du avnjuter god mat och dryck dras ögonen mot den magnifika utsikten över Stockholms innerstad. Innan middagen kan en drink med fördel förtäras på den stora uteterrassen.

Fotografiska

Inte alla föreställer sig att en museirestaurang ska ha fantastisk mat men Fotografiska gör skäl för sin utmärkelse som ”världens bästa museirestaurang”, en utmärkelse de fick år 2017. Vid sidan av den helgröna och ekologiska menyn bjuds gästerna på en av de absolut bästa vyerna man kan ha i Stockholm; från restaurangens panoramafönster njuter du av Stockholms hamninlopp, Skeppsholmen, Kastellholmen och Gamla stan. Belägen på Södermalm, fem minuters promenad från Slussen.

Strömterrassen

Pampigare än den Kungliga Operan kan det väl knappast bli då man äter ute i Stockholm? Även om Strömterrassen, belägen en våning upp i operahuset och med bord mot Strömmen, inte förärats någon stjärna i någon guide är det ändå många som återvänder hit gång på gång och som klassar den som en riktig ”lyxrestaurang”. Kanske för den pampiga inramningen, kanske för utsikten över såväl det strömmande vattnet som det Kungliga Slottet.

Fjäderholmarnas krog

En av skärgårdens bästa restaurang enligt många. Hit kommer du endast med båt och du kan ta färjan från Nybroplan, Slussen eller Nacka Strand. Vid sidan av god mat bjuds du här på en magisk utsikt över vattnet.

Om författaren

ivadmin